Köpenhamn, Danmarks pulserande huvudstad, är rikt på upplevelser och sevärdheter som bara väntar på att bli utforskade av dig.

Köpenhamn är det perfekta stället för allt frånkulturintresserade och familjer på jakt efter roliga aktiviteter till par på en romantisk weekend.

Upplevelser och sevärdheter i Köpenhamn för alla åldrar och alla tillfällen

Följ med på en spännande resa genom Köpenhamns unika och mångfacetterade stadsdelar, alla med sin speciella charm och atmosfär. Utforska även stadens oändliga shoppingmöjligheter.

Upplev den pulserande energi och kulturella mångfald som bidrar till att göra varje stadsdel speciell samtidigt som du utforskar ett veritabelt paradis för shopaholics.

Nørrebro

På Nørrebro hittar du en blandning av fristående butiker, mysiga kaffebarer och ett stort utbud av kulinariska upplevelser. Det här kvarteret är känt för sin dynamiska och kreativa atmosfär, där tradition möter innovation. Det är perfekt för dig som vill hitta trendiga butiker med up-and-coming designers och unika modebutiker.

Vesterbro

Vesterbro präglas av en trendig och konstnärlig vibe med hippa kaféer, moderna gallerier och en rad spännande matställen. Området bjuder också på modebutiker som lockar modemedvetna på jakt efter något alldeles speciellt.

Christianshavn

Christianshavn är ett unikt och särpräglat område i Köpenhamn som lockar besökare med idylliska kanaler och historiska byggnader som vittnar om ett rikt förflutet. Kvarterets mysiga gator och färgglada hus skapar en äkta köpenhamnskt charmig atmosfär.

Østerbro

Østerbro är känt för sina rofyllda gator och eleganta bostäder. Det lugna området är perfekt för avkopplande promenader längs de breda boulevarderna där man kan beundra vacker arkitektur.

Frederiksberg

Frederiksberg ligger som en enklav inne i Köpenhamn och imponerar med en aristokratisk prägel och vackra parker. Området har en speciell kunglig charm med Frederiksbergs slott och de omgivande trädgårdarna som höjdpunkter.

Amager

Amager är en dynamisk del av Köpenhamn, känd för Ørestads imponerande moderna arkitektur och ett rikt kulturliv med allt från street food-marknader till livliga musikscener.

I innerstaden

Avsluta din tur i innerstaden (kallad Indre By) där du kan uppleva stadens rikedom av historia och kultur samt Strøget, en av Europas längsta gågator.

Efter en dag full av shopping och nya intryck är Tivoli Hotel den perfekta platsen att återvända till och koppla av på. Hotellets bekväma och inbjudande atmosfär är den perfekta avslutningen på en spännande dag i Köpenhamn.

Köpenhamns kulinariska universum är en fest för smaklökarna som kan njuta av allt från lyxiga måltider på Michelinrestauranger till avslappnade kaféer och spännande matmarknader. Här hittar du en perfekt blandning av gastronomiska fine-dining-upplevelser och mysiga restauranger med lokalfärg.

Stadens många Michelin-restauranger visar upp kulinarisk finess, här arbetar skickliga kockar med de allra bästa råvarorna. Stadens många Michelin-restauranger visar upp kulinarisk finess, här arbetar skickliga kockar med de allra bästa råvarorna.

För en billigare gourmetupplevelse besök restaurangerna Pluto, Marv & Ben, CAPA, Juju, Restaurant Frank, Barr, Anarki, Kødbyens Fiskebar eller Theo.

Köpenhamns kaféer är definitivt också värda ett besök och perfekta för en trevlig paus där du kan njuta av traditionellt danskt smørrebrød. För en äkta dansk lunchupplevelse, besök smørrebrødsrestauranger som exempelvis Schønnemann, Palægade, Aamanns eller Selma.

För söta frestelser, besök konditorier som La Glace, Andersen Bakery eller Hart Bageri.

Upplev stadens välbesökta matmarknader som Torvehallerne eller Reffen Copenhagen Street Food där du kan avnjuta en imponerande mängd internationella rätter.

Köpenhamn ligger också i den kulinariska framkanten när det gäller veganska och vegetariska restauranger som erbjuder innovativa och välsmakande växtbaserade rätter.

Med en matscen som ständigt utvecklas är Köpenhamn därför ett veritabelt paradis för alla som älskar god mat och dryck.


Köpenhamn, Danmarks huvudstad, bjuder på en mängd upplevelser som gör det värt att stanna flera dagar. Stadens charm och mångfald kommer bäst till sin rätt när man tar sig tid att utforska de mysiga stadsdelarna, njuta av det rika kulturlivet och uppleva den lokala restaurangscenen.

För par som söker en romantisk hotellweekend är Köpenhamn ett perfekt val. Staden innehåller en mängd idylliska platser, bland annat livliga shoppinggator, unika designbutiker, gröna parker och en vacker hamn. Vad sägs om att avsluta en dag full av upplevelser med ett glas champagne på en av stadens mysigare barer med utsikt över vattnet?

Du som åker på weekendresa med dina barn kommer inte heller bli besviken. Köpenhamn är fullt av barnvänliga aktiviteter och platser som garanterat kommer att imponera på de yngsta familjemedlemmarna. Från familjevänliga restauranger till parker och kreativa lekplatser finns här något för alla smaker, vilket gör Köpenhamn till en perfekt destination för familjeäventyr.

Köpenhamn är även ett fantastiskt ställe för en weekend med kompisarna. Med sitt breda utbud av kaféer, butiker, spaanläggningar och kulturella sevärdheter är staden optimal att avnjuta tillsammans med tjejgänget. Köpenhamn erbjuder den perfekta inramningen för att avnjuta varandras sällskap, shoppa, koppla av och skapa minnen tillsammans.

Så oavsett om du söker romantik, familjeäventyr eller kvalitetstid med kompisarna har Köpenhamn något speciellt att erbjuda. Så varför nöja sig med bara en dag när du kan fördubbla nöjet med en längre vistelse?

Få bra erbjudanden i din inkorg

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så att du inte missar våra fantastiska erbjudanden och möjligheten att spara mycket pengar på din nästa hotellvistelse.

Läs mer om erbjudanden