Roliga aktiviteter för barn i Köpenhamn

Välkommen till en värld av roliga och lärorika aktiviteter och upplevelser för barn i Köpenhamn!

I vår guide här på den här sidan har vi samlat några av de bästa barnaktiviteterna i Köpenhamn. Här finns något för barn i alla åldrar.

Låt Tivoli Hotel vara er bas medan ni utforskar de otaliga barnvänliga aktiviteter som vår underbara stad har att erbjuda.

I vår guide till aktiviteter för barn kan du läsa om:

  • Inomhusaktiviteter, däribland museer och lekplatser
  • Utomhusaktiviteter, däribland utomhuslekplatser, Tivoli och Zoologisk Have

Inomhusaktiviteter för barn – kul oavsett väder

Det är ingen hemlighet att Köpenhamn kan ha omväxlande väder, så därför är det perfekt att det finns en värld av inomhusaktiviteter som kan underhålla barnen hela dagen.

Museer för barn

Det finns många museer för barn i Köpenhamn som underhåller familjens minstingar i timmar.

Experimentarium

Experimentarium i Hellerup erbjuder bland annat en rad interaktiva utställningar som är särskilt utformade för att tilltala 3–6-åringar. Med hjälp av kul lekar och interaktion kan de lära sig mer om vetenskap.

Børnemuseet på Frederiksberg

Børnemuseet på Frederiksberg kan barn i åldern 3–12 år ha kul i de olika verkstäderna och till exempel blanda göra sina egna handtvålar eller dekorera t-shirts.

Børnenes Museum

Børnenes Museum, som är en del av Nationalmuseet, kan de minsta utforska barns historia och leka som aldrig förr. Med utställningar skräddarsydda för yngre besökare blir det rena barnleken att förvärva nya kunskaper.

Det är gratis entré till museet för barn under 18 år.

Statens Museum for Kunst

Ni kan också ta med barnen till Statens Museum for Kunst (SMK), där familjer kan utforska dansk och internationell konst.

Museet erbjuder ofta familjevänliga workshops och aktivitetsdagar som gör konsten tillgänglig och rolig för alla åldrar.

Det är gratis entré till SMK för barn under 18 år.


Den Blå Planet i Köpenhamn

Den Blå Planet i Köpenhamn, Nordeuropas största akvarium, är en spännande plats som väcker barns nyfikenhet.

Här kan nyfikna barn först utforska en värld av färgglada korallrev, där fiskar av många olika slag och storlekar simmar runt, för att sedan fortsätta vidare till havens mystiska, mörka djup.

Med över 20 000 djur bjuder akvariet på en oförglömlig resa in i den fantastiska världen under vattenytan.

De interaktiva utställningarna är skräddarsydda för att fånga och behålla barnens uppmärksamhet samtidigt som barnen får lära sig mer om havets många underverk med hjälp av roliga och informativa aktiviteter.

En av höjdpunkterna är bassängerna där barnen får röra vid de vattenlevande djuren och känna på sjöstjärnornas skrovliga yta och småhajars släta skinn.


Bibliotek i Köpenhamn

På Köpenhamns bibliotek kan barnen delta i sagostunder eller själva utforska barnböckernas spännande värld. Dessa lugna oaser erbjuder en fristad från det hektiska stadslivet och är en fantastisk källa till nya kunskaper och lugn reflektion.

Vill ni ha lite lugn och ro efter en dag fullspäckad med intryck kan Köpenhamns bibliotek erbjuda sagostunder. Här kan barnen fördjupa sig i berättelser och sagor som stimulerar deras fantasi.


Lekland i Köpenhamn

Men stadens erbjudanden tar inte slut här. Inomhuslekplatser med klätterväggar, hoppborgar och labyrinter ger barnen möjlighet att göra sig av med överskottsenergi samtidigt som föräldrarna kan koppla av med en kopp kaffe.

Besök till exempel KU.BE på Frederiksberg, ett stort kultur- och aktivitetshus.

En annan favorit är leklandet i Grøndalscentret, en inomhuslekplats med hinderbanor, klätterlandskap, bollplan och mycket mer.


Utomhusaktiviteter för barn i Köpenhamn

Köpenhamn har en mängd kul utomhusaktiviteter för barn. Vi har valt ut våra favoriter nedan:

Utomhuslekplatser

I innerstaden

Lekplatsen i Kongens Have i Köpenhamn är en sagolik upplevelse för barn. Här kan barnen sätta sig på ryggen av en mytisk drake och låta sig föras in i en förtrollande värld där guldägg och finurligt utskurna träfigurer väntar.

Lekplatsen är formad som en blomma med fyra kronblad, där ett glittrande ”guldägg” i mitten är blommans hjärta. Barnen kan utforska spännande gångbroar, träffa eldsprutande drakar och gräva i djupa sandlådor – allt som krävs är en nypa fantasi.

Østerbro

På Østerbro hittar ni Tårnlegepladsen i Fælledparken. Det är en interaktiv lekplats designad efter fem kända torn i Köpenhamn: Vor Frelser Kirke, Rådhustårnet, Rundetårn, Marmorkirken och Børstårnet.

I Fælledparken hittar ni också Trafiklekepladsen, där barn i alla åldrar kan lära sig att cykla säkert. Barn under 130 cm kan få låna små cyklar eller balanscyklar.

På Østerbro kan ni också besöka Skydebanehaven, som är en lekplats med linbana, klätterställningar, tunnelrör och mycket mer.

Frederiksberg

På Frederiksberg i Köpenhamn finns massor av coola lekplatser som barn i alla åldrar älskar. Här finns allt från den roliga lekplatsen i Frederiksberg Have till avkopplande gröna platser i Søndermarken och kreativa hörn vid Solbjerg Kirkegård.

Amager

Ett besök i Amager Strandpark kan också rekommenderas, där barnen kan bygga sandslott, simma i området med grunt vatten eller bara njuta av en picknick vid vattnet.

En njutning för alla sinnen och ett perfekt sätt att tillbringa en varm och solig dag på.

Valby

I Valbyparken finns Danmarks största naturlekplats med bergslandskap, pilkojor, blomområden, en snigelformad vall och klättringsmöjligheter.

Området, som omges av en gångbro och fem torn, erbjuder många spännande utomhusaktiviteter för barn.


Tivoli i Köpenhamn

 

Tivoli är en magisk plats, särskilt för barn. Den gamla nöjesparken är full av färgglada karuseller, spännande berg- och dalbanor och fantasifulla lekplatser som väcker entusiasm hos de yngre gästerna.

När du kliver in på Tivoli möts du av en förtrollande atmosfär. Tivoli är mer än bara en nöjespark, det här är en plats där fantasin blir verklighet. För barnen bjuder varje hörn av parken på nya upptäckter med sagolika teman, från den svävande Dæmonen till den sagolika Flyvende Kufferten.

Tivoli är också skådeplats för en rad säsongsbetonade festivaler och event som bjuder på spännande och festliga upplevelser. Jul på Tivoli och Halloween är bara ett par exempel på tillfällen då nöjesparken ändrar karaktär. Men året runt erbjuder den besökarna unika och minnesvärda upplevelser.


Zoologisk Have

Zoologisk Have i Köpenhamn är en perfekt plats för barn som är nyfikna på djur och vill lära sig mer. Här kan unga besökare se de exotiska djuren på nära håll, uppleva när djuren matas och få information av den kunniga personalen samt leka på platser som är utformade för att öka deras förståelse för djuren.

Dessutom erbjuder trädgården pedagogiska workshops som ger insikt i djurskydd samt växlande utställningar som ökar förståelsen för naturens mångfald.


Se Köpenhamn från vattnet med en kanalrundtur

En kanalrundtur är en perfekt familjeaktivitet där ni inte bara kan koppla av och njuta av stadens skönhet från vattnet, utan också få en lärorik upplevelse.

Barnen kommer att fascineras av guidernas berättelser om Köpenhamns historiska byggnader och fartygen som anlöpt hamnen genom seklerna.

Det är ett unikt sätt att se och lära sig om staden som är både underhållande och informativt. Kanalrundtur kan upplevas på flera språk.

Aktiviteter för barn på Tivoli Hotel

Barn får aldrig tråkigt på Tivoli Hotel!

Förutom att ni har enkel tillgång till några av stadens bästa aktiviteter från hotellet har vi på Tivoli Hotel även roliga aktiviteter och bekvämligheter för barnen.

Vi har ett Tivoli-inspirerat lekrum, en spännande utomhuslekplats och ett inbjudande poolområde som är perfekt för barn i alla åldrar. Under helger och skollov erbjuder vi även speciella barnaktiviteter.

Boka er vistelse på Tivoli Hotel

På Tivoli Hotel vill vi göra er familjevistelse minnesvärd. Vår concierge hjälper gärna till att hitta fler inomhusaktiviteter för barn i Köpenhamn så att ni kan få en upplevelserik vistelse oavsett väder.

Vårt centrala läge i Köpenhamn gör det enkelt att utforska stadens sevärdheter. Med våra familjevänliga rum och barnmenyer tillgodoser vi hela familjens behov.

Vad väntar du på? Boka er nästa vistelse idag.

Fler upplevelser i Köpenhamn

Få bra erbjudanden i din inkorg

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så att du inte missar våra fantastiska erbjudanden och möjligheten att spara mycket pengar på din nästa hotellvistelse.

Läs mer om erbjudanden

Få upp till 10 % rabatt som STAY&SAVE-medlem. Läs mer om alla förmåner