En guide till kulturen i Köpenhamn för både stora och små

Vi har valt ut ett antal minnesvärda kulturupplevelser för både stora och små som ni inte får missa under ert besök i Köpenhamn. Utforska vår stora guide och läs mer om det ymniga kulturliv som Köpenhamn kan bjuda på.

Bor ni på Tivoli Hotel har ni kulturupplevelser av alla de slag inom bekvämt räckhåll.

I vår guide till kulturella upplevelser kan du läsa om:

 • Stadsvandring i Köpenhamn
 • Museer i Köpenhamn
 • Teater i Köpenhamn
 • Arkitektur i Köpenhamn
 • Kulturfestivaler i Köpenhamn
 • Kultur för barn i Köpenhamn

Stadsvandring i Köpenhamn

Köpenhamn bjuder på en mängd olika kulturupplevelser för alla de som gillar att utforska staden till fots. Stadskärnan präglas av vackra historiska byggnader och mysiga kullerstensgator som lockar till avspänt strosande.

Många av stadens ikoniska sevärdheter och landmärken ligger inte långt ifrån varandra i centrum, som den berömda statyn Den Lille Havfrue, historiska Rosenborg Slot och pulserande Nyhavn med sina färgstarka hus och sitt stora utbud av restauranger.

Visst går det även bra att uppleva staden på cykel, men att promenera genom staden ger besökare en unik möjlighet att i ett lugnare tempo ta del av det lokala folklivet och njuta av stadens vackra och spännande arkitektur. En stadsvandring i Köpenhamn är därför ett perfekt sätt att uppleva den danska huvudstadens charm och kultur.

Olika teman för stadsvandringarna

I Köpenhamn finns det flera olika leverantörer av stadsvandringar. Beroende på vad som intresserar dig mest kan du välja mellan stadsvandringar med fokus på stadens arkitektur, konst eller design. Det finns också stadsvandringar som guidar dig genom Köpenhamns historia eller tittar närmare på stadens gastronomiska scen.

En stadsvandring är inte bara en upplevelse för vuxna. Det finns även stadsvandringar utformade för att passa familjens småttingar. Vad sägs om en sightseeingtur uppbyggd som en skattjakt?


Museer i Köpenhamn

Museerna i Köpenhamn är en guldgruva av historia och konstnärlig skönhet. Därför erbjuder de något för alla – och de ligger alla inom lätt räckhåll från Tivoli Hotel:

 • Designmuseet i Bredgade ställer ut dansk och internationell industriell design, konsthantverk och konstindustri.
 • Thorvaldsens Museum innehåller inte bara Thorvaldsens egna skulpturer utan också till exempel hans samling av målningar av andra konstnärer.
 • Nationalmuseet berättar historien om Danmark.
 • Glyptoteket innehåller en imponerande samling av antik konst och verk från det 19:e och 20:e århundradet.
 • Danska Arkitekturcentret kan man lära sig om hur arkitektur och design utgör grunden för vår vardag.

Teater i Köpenhamn

Stadens teaterscen är lika pulserande som staden. Från de historiska salarna i Det Kongelige Teater, där klassisk balett, opera och skådespel har uppförts sedan 1748, till de moderna och experimentella scenerna som Betty Nansen Teatret och Teater Republique som utforskar samtida teman och nya uttrycksformer.

På Det Ny Teater kan man uppleva storslagna musikaler av internationell klass, medan den intima inramningen på Husets Teater bjuder på djupgående och ofta provocerande dramatik. För nyfikna själar kan Bådteatret ge en unik upplevelse av teater på vattnet. Köpenhamn hyllar den levande scenkonsten i alla dess former, vilket gör staden till veritabelt mecka för teaterälskare.

Och vad sägs om att avsluta er kväll med en härlig övernattning på Tivoli Hotel?

Köp biljetter till kommande föreställningar på stadens alla scener


Arkitektur i Köpenhamn

Köpenhamn ståtar med en rad imponerande arkitektoniska sevärdheter som är ett måste för alla som besöker staden.

 • 8House (8TALLET): Byggnaden är ett slående exempel på modern arkitektur i Ørestad.
 • Tietgenkollegiet: Inspirerad av traditionella kinesiska Tulou-hus.
 • Den Svarta Diamanten: En imponerande modern tillägg till det historiska biblioteket, som inrymmer böcker, utställningar och ett café.
 • Krøyers Plads: Ett mysigt torg i Christianshavn, omgivet av byggnader som fortsätter områdets historiska arkitektur.
 • The Silo: En tidigare spannmålssilo omvandlad till ett dramatiskt ståltorn i Nordhavn.
 • Det Kongelige Teater: Centrum för dramatisk konst, anpassat för toppklassiga teaterproduktioner med tre scener.
 • Superkilen: En offentlig rekreativ plats i Nørrebro som firar mångfald.
 • CopenHill: En futuristisk skidbacke på ett avfallsförbränningsanläggning.
 • Portland Towers: En av de många arkitektoniska attraktionerna i Nordhavn.

Kulturfestivaler i Köpenhamn

Året runt är Köpenhamn värd för en rad festivaler som firar allt från musik och film till matkonst och kreativa uttryck. Våra toppfavoriter är:

 • Copenhagen Jazz Festival: Copenhagen Jazz Festival fyller stadens gator, kaféer och konserthus med rytmiska jazztoner varje sommar och lockar musikälskare från när och fjärran.
 • Copenhagen Opera Festival: Copenhagen Opera Festival tar opera till folket, med föreställningar på både traditionella och otraditionella platser runt om i staden.
 • Copenhagen Light Festival: Under de mörka vinterdagarna lyses Köpenhamn upp av Copenhagen Light Festival, där konstnärliga ljusinstallationer förvandlar staden till ett lysande konstverk.
 • Copenhagen Summer Festival: Copenhagen Summer Festival presenterar klassisk musik i världsklass och erbjuder intima konserter med både etablerade artister och nya talanger.
 • Sakura Festivalen: Sakura Festivalen i Köpenhamn firar japansk kultur och vårens ankomst med en spektakulär blomning av körsbärsträden.

Kultur för barn i Köpenhamn

Det finns gott om kulturella upplevelser för de små i Köpenhamn. Här kombineras lek med lärande, vilket gör Köpenhamn till en utmärkt plats för familjer att utforska tillsammans.

Nationalmuseet

På Nationalmuseet har man gjort stora ansträngningar för att göra historien tillgänglig och spännande för barn genom interaktiva utställningar där barn kan klä ut sig, delta i historiska lekar och till och med prova på gamla hantverk. Dessa aktiviteter ger barn en praktisk erfarenhet av historia, vilket gör lärandet levande och minnesvärt.

Tivoli

Tivoli, en av världens äldsta nöjesparker, är en magisk plats för barn med sin perfekta blandning av traditionella och moderna åkattraktioner. Barn kan uppleva allt från den gamla berg-och-dalbanan till de nyare, mer adrenalinpumpande åkattraktionerna.

Tivoli är också känt för sina säsongsbetonade festivaler, konserter och teaterföreställningar, som ger barn en smak av kultur och konst.

Den Blå Planeten

Den Blå Planeten, Nordeuropas största akvarium, kan barn lära sig om livet under havsytan genom interaktiva utställningar och nära möten med havets invånare.

Akvariets fokus på bevarande och miljöutbildning gör det till en både underhållande och informativ plats för barn.

Experimentarium

Slutligen finns Experimentarium, ett vetenskapscenter som lyckas göra vetenskap roligt och tillgängligt. Med interaktiva utställningar som täcker allt från fysik till biologi ger Experimentarium barn möjlighet att experimentera, upptäcka och lära genom lek.

Platsen är därför en verklig skattkista för barn med nyfikna sinnen.

Läs vår guide till andra roliga aktiviteter och upplevelser för barn i Köpenhamn.


Funderar du på att bo på hotell under ditt besök i Köpenhamn?

En vistelse på Tivoli Hotel är ett idealt val för besökare i Köpenhamn, särskilt om ni är en familj med barn. Vårt hotell, inspirerat av den magiska atmosfären i Tivoli Trädgården, erbjuder en unik kombination av komfort och underhållning.

Barnen kommer att bli glatt överraskade av de färgglada och fantasifulla inredningarna, och de familjevänliga faciliteterna, som ett inomhus lekrum, säkerställer underhållning för de minsta.

Dessutom erbjuder hotellet tre olika restauranger där ni kan skämma bort er själva med utsökta måltider. För avkoppling och välbefinnande har vi en bastu och uppvärmd pool.

Så vad väntar ni på? Med sitt centrala läge är Tivoli Hotel en perfekt utgångspunkt för att utforska allt som Köpenhamn har att erbjuda.

Boka er vistelse för ert nästa äventyr i Köpenhamn.

Andra upplevelser i Köpenhamn


Få bra erbjudanden i din inkorg

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så att du inte missar våra fantastiska erbjudanden och möjligheten att spara mycket pengar på din nästa hotellvistelse.

Läs mer om erbjudanden