En guide till kulturen i Köpenhamn för både stora och små

Vi har valt ut ett antal minnesvärda kulturupplevelser för både stora och små som ni inte får missa under ert besök i Köpenhamn.

Utforska vår stora guide och läs mer om det ymniga kulturliv som Köpenhamn kan bjuda på.

Bor ni på Tivoli Hotel har ni kulturupplevelser av alla de slag inom bekvämt räckhåll.

I vår guide till kulturella upplevelser kan du läsa om:

 • Stadsvandring i Köpenhamn
 • Museer i Köpenhamn
 • Teater i Köpenhamn
 • Arkitektur i Köpenhamn
 • Kulturfestivaler i Köpenhamn
 • Kultur för barn i Köpenhamn

Stadsvandring i Köpenhamn

För er som njuter av att utforska en stad till fots, erbjuder Köpenhamn en mångfald av kulturella upplevelser. Stadens kärna präglas av vackra historiska byggnader och mysiga kullerstensgator som inbjuder att strosa runt i lugn och ro.

Många av stadens ikoniska sevärdheter och landmärken ligger inte långt ifrån varandra i centrum, som den berömda statyn Den Lille Havfrue, Amalienborg Slot och pulserande Nyhavn med sina färgstarka hus och sitt stora utbud av restauranger.

Visst går det även bra att uppleva staden på cykel, men att promenera genom staden ger besökare en unik möjlighet att i ett lugnare tempo ta del av det lokala folklivet och njuta av stadens vackra och spännande arkitektur. En stadsvandring i Köpenhamn är därför ett perfekt sätt att uppleva den danska huvudstadens charm och kultur.

Stadsvandring med guide och olika teman

Vill ni gå en guidad promenad finns det olika leverantörer av stadsvandringar i Köpenhamn. Beroende på vad som intresserar dig mest kan du välja mellan stadsvandringar med fokus på stadens arkitektur, konst eller design. Det finns också stadsvandringar som guidar dig genom Köpenhamns historia eller tittar närmare på stadens gastronomiska scen.

En stadsvandring är inte bara en upplevelse för vuxna. Det finns även stadsvandringar utformade för att passa familjens småttingar. Vad sägs om en sightseeingtur uppbyggd som en skattjakt?


Museer i Köpenhamn

Köpenhamns museer är rena guldgruvan för alla som gillar historia och vacker konst. Här finns museer för alla smaker – och alla ligger dessutom inom bekvämt räckhåll från Tivoli Hotel:

 • Design Museum på Bredgade ställer ut dansk och internationell industridesign, konstindustriella föremål och konsthantverk.
 • Thorvaldsens Museum rymmer inte bara Thorvaldsens egna skulpturer, utan till exempel även hans egen samling av andra konstnärers verk.
 • Nationalmuseet berättar historien om Danmark.
 • Glyptoteket innehåller en imponerande samling antik konst och verk från 1800- och 1900-talet.
 • På Dansk Arkitektur Center kan du lära dig mer om hur arkitektur och formgivning utgör grunden för vår vardag.

Teater i Köpenhamn

Stadens teaterscen är lika pulserande som staden. Från de historiska salarna i Det Kongelige Teater, där klassisk balett, opera och skådespel har uppförts sedan 1748, till de moderna och experimentella scenerna som Betty Nansen Teatret och Teater Republique som utforskar samtida teman och nya uttrycksformer.

På Det Ny Teater kan man uppleva storslagna musikaler av internationell klass, medan den intima inramningen på Husets Teater bjuder på djupgående och ofta provocerande dramatik. För nyfikna själar kan Bådteatret ge en unik upplevelse av teater på vattnet. Köpenhamn hyllar den levande scenkonsten i alla dess former, vilket gör staden till veritabelt mecka för teaterälskare.

Och vad sägs om att avsluta er kväll med en härlig övernattning på Tivoli Hotel?

Köp biljetter till kommande föreställningar på stadens alla scener


Arkitektur i Köpenhamn

I Köpenhamn finns en rad imponerande arkitektoniska sevärdheter som är ett måste för alla som besöker den danska huvudstaden.

 • Åttan (8TALLET): Byggnaden är ett tydligt exempel på modern arkitektur i Ørestad.
 • Tietgenkollegiet: Inspirerat av de traditionella runda Toulo-husen i Fuijan-provinsen i Kina.
 • Den Sorte Diamant: Ett imponerande modernt tillskott till det historiska biblioteket som rymmer böcker, utställningar och ett kafé.
 • Krøyers Plads: Trivsamt torg på Christianshavn, omgivet av byggnader som fungerar som en förlängning av områdets historiska arkitektur.
 • The Silo: En före detta spannmålssilo har förvandlats till ett dramatiskt ståltorn i Nordhavn.
 • Det Kongelige Teater: Centrum för dramatisk konst, skräddarsytt med tre scener för förstklassiga teaterproduktioner.
 • Superkilen Park: En offentlig rekreationsplats och hyllning till mångfald på Nørrebro.
 • CopenHill: En futuristisk skidbacke anlagd på en förbränningsanläggning.
 • Portland Towers: En av de många arkitektoniska sevärdheterna i Nordhavn.

Kulturfestivaler i Köpenhamn

Året runt anordnas runtom i Köpenhamn en rad olika festivaler som firar allt från musik och film till matkonst och kreativa uttryck. Våra toppfavoriter är:

 • Copenhagen Jazz Festival: Copenhagen Jazz Festival fyller varje sommar stadens gator, kaféer och konsertsalar med rytmiska jazztoner och lockar musikälskare från när och fjärran.
 • Copenhagen Opera Festival: Copenhagen Opera Festival för ut operan till folket, med föreställningar på både traditionella och otraditionella platser runt om i staden.
 • Copenhagen Light Festival: Under de mörka vinterdagarna lyses Köpenhamn upp av Copenhagen Light Festival, där konstnärliga ljusinstallationer förvandlar staden till ett lysande konstverk.
 • Copenhagen Summer Festival: Copenhagen Summer Festival presenterar klassisk musik i världsklass och bjuder på intima konserter med både etablerade artister och stjärnskott.
 • Sakura Festival: Sakura Festival i Köpenhamn är en hyllning till japansk kultur och vårens ankomst och infaller i samband med körsbärsträdens blomning.

Kultur för barn i Köpenhamn

Det finns massor av kulturupplevelser för de minsta i Köpenhamn. Här kombineras lek med inlärning, vilket gör Köpenhamn till ett underbart ställe för familjer att uppleva tillsammans.

Nationalmuseet

På Nationalmuseet har man verkligen bemödat sig om att göra historien tillgänglig och spännande för barn. Det har man bland annat gjort genom interaktiva utställningar där barn kan klä ut sig, delta i historiska lekar och till och med prova på gamla hantverk. Dessa aktiviteter gör historien mer levande och minnesvärd för barnen och den praktiska upplevelsen bidrar till att förstärka inlärningen.

Tivoli

Tivoli, en av världens äldsta nöjesparker, är med sin perfekta blandning av traditionella och moderna attraktioner en magisk plats för barn. Här kan barnen uppleva allt från den gamla berg-och dalbanan till nöjesparkens nyare och mer adrenalinframkallande åkattraktioner.

Tivoli är också känt för sina säsongsbetonade festivaler, konserter och teaterföreställningar som ger barn en smak av kultur och konst.

Den Blå Planet

På Den Blå Planet, som är Nordeuropas största akvarium, får barnen via interaktiva utställningar och närkontakter med havets invånare lära sig mer om livet under havsytan.

Akvariets fokus på bevarande och miljöutbildning gör detta till en både underhållande och informativ plats för barn.

Experimentarium

Äntligen har Experimentarium öppnat, ett vetenskapscenter som lyckas göra vetenskapen rolig och tillgänglig. Med interaktiva utställningar som täcker allt från fysik till biologi, ger Experimentarium barn möjlighet att experimentera, upptäcka och lära sig genom lek.

Det här stället är därför en riktig skattkista för alla vetgiriga barn.

Läs vår stora guide till upplevelser och aktiviteter för barn i Köpenhamn


Funderar du på en hotellvistelse under ditt besök i Köpenhamn?

En vistelse på Tivoli Hotel är ett perfekt val för alla Köpenhamnsbesökare, inte minst barnfamiljer. Vårt hotell är inspirerat av den magiska atmosfären på nöjesparken Tivoli och erbjuder en unik kombination av komfort och underhållning.

Barn blir glatt överraskade av hotellets färgglada och fantasifulla inredning, och de familjevänliga bekvämligheterna, t.ex. ett inomhuslekrum, garanterar underhållning för de minsta.

Hotellet erbjuder dessutom tre olika restauranger där ni kan unna er utsökta måltider. För avkoppling och välbefinnande har vi bastu och uppvärmd pool.

Så vad väntar du på? Med sitt centrala läge är Tivoli Hotel en perfekt utgångspunkt för att utforska allt spännande som Köpenhamn har att erbjuda.

Boka boende till ert nästa Köpenhamnsäventyr.

Andra upplevelser i Köpenhamn


Få bra erbjudanden i din inkorg

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så att du inte missar våra fantastiska erbjudanden och möjligheten att spara mycket pengar på din nästa hotellvistelse.

Läs mer om erbjudanden

Få upp till 10 % rabatt som STAY&SAVE-medlem. Läs mer om alla förmåner