Förfrågan om mötes- och konferenslokaler

Tiderna förändras och det gör även vi. 

Ska du arrangera en produktlansering där folk ska delta från när och fjärran eller en workshop där hela ditt företag ska samlas? Ska du arrangera ett möte med affärspartner från andra sidan jordklotet eller ska er CEO hålla ett stort tal till medarbetarna?

På Tivoli Hotel & Congress Center kan vi, tack vare vårt state of the art-upplägg vara din samarbetspartner när det gäller att arrangera online/virtuella möten och konferenser. På så sätt kan ni mötas ett fåtal och samtidigt dra fördel av att kunna kommunicera med många. 

Vi har den ledande utrustningen på marknaden och ”only the sky is the limit” när det gäller vad som är möjligt att göra. Vår mycket skickliga och erfarna personal med specialkompetens inom ljud och kamera står redo att erbjuda dig den absolut bästa lösningen för genomförandet av ditt event. Vi kan skräddarsy alltihop så att det matchar dina önskemål och idéer och vi kan hjälpa dig att utforma ditt event baserat på våra många års erfarenhet i branschen. 


Hybridmöten

Ett hybridmöte innebär att mötet äger rum med både fysisk och virtuell närvaro. På så sätt är det möjligt att samla deltagare i en möteslokal och samtidigt ha med föreläsare och/eller övriga deltagare utifrån.

Detta sker med hjälp av ett tekniskt upplägg som gör att alla kan se och höra varandra exempelvis via Zoom, Skype, WebEx, Teams, m.m. 

Ett hybridmöte kan vara ett superenkelt upplägg som inte kräver extra förberedelsetid, men även motsatsen kan vara fallet. Därför skräddarsyr vi alla de enskilda lösningarna och det är viktigt för oss att både kunna sparra och ge råd i planeringsprocessen och genomförandet så att du lämnar oss med önskat resultat. 

Vi skapar det virtuella mötesrummet och tillhandahåller nödvändig AV-utrustning i konferenslokalen, och i samarbete med er planerar vi nödvändiga tester före genomförandet. 

Kostnaden för ett hybridmöte är självklart beroende av hur komplext upplägget blir. 

Ett par prisexempel kan vara: 

Mindre hybridmöte

Från  

För hybridmöten med lägre behov av fysiskt deltagande (max 14 personer) och med ett enkelt upplägg kan vi, som tillägg till mötespaketet, erbjuda en AV-lösning av hög kvalitet för både kamera och mikrofon för   inkl. moms. Observera att den här lösningen visar alla de fysiskt närvarande deltagarna på medhörarnas skärmar.

Större hybridmöte

Från  

För hybridmöten med större behov av fysiskt deltagande och med ett enkelt upplägg kan vi, som tillägg till mötespaketet, erbjuda en AV-lösning av hög kvalitet för både kamera och mikrofon för   inkl. moms. 

Observera att den här lösningen endast visar föredragshållaren och att paketet bland annat består av 1 kamera, 2 handhållna mikrofoner för frågor, ett headset för föredragshållare/utbildare samt bärbar dator med Zoom förberett. Vidare är det avsatt 1 timme med våra tekniker för att komma igång och göra tester före mötesstart. 

Avancerat hybridmöte

Från  

När det gäller hybridmöten med behov av hög bild- och ljudkvalitet samt större behov av fysiskt deltagande och med mer komplicerat upplägg (bland annat teknisk bemanning, indelning i fysiska och virtuella sessioner eller grupparbete, Satellit Uplink med hög säkerhet, liveströmning och inspelning av mötena samt iögonfallande scenografi) kan vi alltid skräddarsy rätt lösning för ditt företag. Pris från   inkl. moms.


Webbinarium

Ett webbinarium är samma sak som ett seminarium, men genomförs via nätet och kallas även för online-event. Det används till exempel ofta i samband med produktlanseringar eller när en ny procedur eller ett nytt ämne ska förklaras.

De som ska förmedla budskapet kommer att vara närvarande på Tivoli Hotel & Congress Center, där AV-utrustning och våra professionella medarbetare kan spela in eller liveströmma ljud och bild. Om det är live kommer man härifrån sända signalen via nätet till dem som ska ta emot den. Det kan även kallas distansundervisning. Om så önskas går det att göra en inspelning av webbinariet som kan läggas upp på den egna webbplatsen eller på SoMe-kanaler.

På samma sätt som vid ett hybridmöte kan ett webbinarium ha ett mycket enkelt upplägg, men det kan även planeras på samma sätt som en större tv-produktion. Därför är det viktigt att vi har en inledande dialog om de önskemål ni har om det färdiga resultatet så att vi kan säkerställa att ni får rätt tekniskt upplägg, scenografi och den sparrning som krävs.

Vi skapar det virtuella mötesrummet åt er samt den inbjudningslänk som ni skickar ut till deltagarna före webbinariet. Ni bestämmer själva om vi ska spela in webbinariet eller sända det live. Oavsett komplexiteten i produktionen så har vi de resurser som krävs för att kunna genomföra alla typer av webbinarier.

Ett par prisexempel kan vara: 

Webbinarium med fysiskt närvarande deltagare

Från  

Om mötesdeltagarna har samlats på Tivoli Hotel & Congress Center kan man se ett webbinarium som har producerats på en annan plats och som visas utanför hotellet.

Vi ordnar den tekniska lösningen så att ni kan se webbinariet i hög kvalitet och ställa frågor under resans gång. 

Utöver mötespaketet blir priset 10 320 DKK inkl. moms. I priset ingår en fast kamera utan operatör och en strömningstekniker. 

Fast studioproduktion med plats för 2 kommunikatörer

Från  

För mindre produktioner med max 2 utbildare/kommunikatörer framför kamerorna har vi skapat vår egen lilla, men fullt utrustade, studio. Den här lösningen innehåller bland annat teknisk utrustning som bakgrund, 2 st. bemannade kameror, mikrofoner för 2 utbildare/kommunikatörer, ljussättningspaket och tekniker. Den inkluderar även liveströmning via Vimeo och möjlighet att vi skickar en länk som kan läggas upp på den egna webbplatsen. 

Pris för 8 timmar med tester/genomförande samt bemanning är   inkl. moms vilket tillkommer utöver lokalhyran.

Större tv-produktion i stor lokal

Från  

För produktioner i stor lokal med komplett AV-paket, som bland annat inkluderar 5 mikrofoner, 4 kameror varav 2 är bemannade, bildskärmar (medtittarskärmar), pip, bärbara datorer och videomixer samt strömningssetup via Vimeo. Därtill enkel men nödvändig scenografi i form av tryckt bakgrund med er egen grafik och matta i matchande färger. 

Pris från   inkl. moms.