Åk på äventyrlig minisemester i Köpenhamn

Ta med familjen på en äventyrlig minisemester i Köpenhamn och bo på Arp-Hansens underbara temahotell Tivoli Hotel.

Hotellet är det första i sitt slag i Köpenhamn, och här hittar ni helt garanterat en äventyrlig upplevelse för hela familjen.

Läs mer om hotellet här på sidan och boka er helgsemester i Köpenhamn direkt online.

Äventyret börjar på Tivoli Hotel

Tivoli Hotel är Köpenhamns första och enda temahotell.

Alla de 679 rummen är inredda med inspiration från nöjesparken Tivoli, vissa har bara en viss temakänsla, medan andra är mer överdådigt dekorerade.

Dessa rum är perfekta för att ge barnen det lilla extra – boka ett vaktparadsrum (Garder – för grabbarna) eller ett ballerinarum (för tjejerna). Barnen har också möjlighet att träffa några av de välbekanta figurerna från Tivoli, t.ex. Pierrot och Columbine, som varje dag under högsäsongen strosar runt på hotellet.

Ni kan ta en promenad på Tivoli och förlänga er äventyrsstämning i nöjesparken.

… och fortsätter i Georg Carstensens gamla nöjespark

Tivoli grundades 1843 av Georg Carstensen – en av den tidens mest ihärdiga entreprenörer. På den tiden låg Tivoli utanför Köpenhamns centrum, men i och med att staden har växt kontinuerligt under åren som gått har Tivoli med tiden hamnat i stadens absoluta centrum.

Tivoli är en orubblig del av Köpenhamn, och är av goda skäl en av de flitigast besökta platserna i staden. Den vackra nöjesparken har fler än 25 fasta åkattraktioner, och det finns något för alla – från del allra minsta barnen till de något större samt de vuxna.

Trädgården har dessutom en imponerande ljussättning med mängder av lyktor i de gamla träden, och under sommaren avslutas varje lördag med ett fyrverkeri kl. 23.45.

Ta med barnen till Tivoli och få en äventyrlig och oförglömlig helg i Köpenhamn.