Turist i Köpenhamn – besök huvudstaden

Köpenhamn kan skämma bort dig, röra dig och väcka dig. Utforska staden och få en oförglömlig upplevelse som turist i Danmarks huvudstad.

Har du bara några få dagar i staden bör du välja ut ett fåtal sevärdheter och eventuellt en stadsdel som du vill gå på upptäcktsfärd i.

En av Danmarks äldsta turistattraktioner är Tivoli från 1843. Tivoli är något alldeles unikt, även om man inte är lagd för de stora nöjena. Ta en kvällspromenad och njut av parken, kanske kan ni äta på någon av de många fina restaurangerna.

Dessutom ligger Tivoli mitt i staden, och därifrån kommer du enkelt till såväl city som Vesterbro och Frederiksberg.

Turistinformationen ligger också mitt emot Tivolis huvudentré, och här kan du bland annat hämta en stadskarta och information om staden.

Tivoli Hotel

Tivoli Hotel står redo att ta emot turister från när och fjärran, och erbjuda er en underbar hotellupplevelse. Hotellet är Arp-Hansens nyaste tillskott till sin hotellkedja i Köpenhamn.

Hotellet återspeglar Tivolis färggranna värld och karaktärer. Det är ritat av arkitekten Kim Utzon som har låtit sig inspireras av det svenska landskapet.

På varje våning hänger tidlösa och färggranna Tivoli-planscher i korridorerna, specialdesignade för hotellet. I korridorerna kan du dessutom stöta på Harlekin och Columbine som graciöst vandrar runt bland rummen vid särskilda begivenheter.

Hotellet har 679 rum, varav ett antal är temarum inredda för små ballerinor och soldater. Pricken över i för de med barnahjärtat kvar och som vill ha en alldeles speciell hotellupplevelse.

Hotellets faciliteter

Hotellet har gym, swimmingpool, bar och restauranger samt inomhus- och utomhuslekplats.

På tolfte våningen hittar du vår skybar, Mash samt Sticks’n’sushi, där du kan njuta av utsikten över staden.

Se fram emot att uppleva Köpenhamn som turist och boka dina övernattningar redan i dag.